Agenda

In het Kamertheater zijn zowel voorstellingen voor volwassenen als kinderen te zien.
Wil je op de hoogte worden gehouden via de nieuwsbrief ? Klik dan hier om je aan te melden.

 • De Heks van Almen Afgelopen zomer hebben wij 25 uitverkochte voorstellingen gespeeld. De reacties op de voorstelling zijn unaniem lovend. Als u op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe voorstellingsdata schrijft u zich dan in hier in. Dan brengen we u op de hoogte zodra er weer voorstellingen gespeeld worden.

Helaas zijn er nog geen kindertheatervoorstellingen in Het Kamertheater te zien. We moeten nog even geduld hebben.

 • Kijk wel online naar ‘Clowntje Polka’s Online Theater’.

Kijk voor meer informatie hieronder.

De Heks van Almen

de heks van almen

foto: Vincent Tollenaar

In 1472 vond op het kerkplein in Almen de eerste heksenverbranding van Nederland plaats. Dit jaar speelt op dezelfde plek een voorstelling over deze onvoorstelbare gebeurtenis.

Als Aleyda in haar eigen huis wordt opgepakt en meegesleurd naar een bedompte kerker in Zutphen heeft zij geen idee wat de reden van haar vasthouding is. Pas wanneer haar dochter Greetje haar komt opzoeken wordt het duidelijk: Aleyda, de eigenzinnige vrouw die haar krachten en kennis van geneeskundige kruiden gebruikt bij haar werk als vroedvrouw, wordt verdacht van hekserij.

Het einde van de heks van Almen markeerde het begin van eeuwen vrouwenonderdrukking. De gevolgen van de heksenverbrandingen zijn nog steeds actueel, maar Theatermakers Achterhoek zoekt naar het licht in dit verhaal door het verleden en heden te mengen. Een must see voor iedereen met een vrije geest.

Uitverkocht: 18, 19, 20, 25, 26 & 27 juni / 2, 3, 4, 16, 17, 18, 23, 24, 25, 30 & 31  juli / 1, 6, 7, 8, 13, 14, & 15 augustus

Reservelijst: Omdat de interesse enorm is zoeken wij naar mogelijkheden om meer mensen een kans te geven de voorstelling bij te wonen. Of wel doordat er door corona-versoepelingen meer mensen naar een voorstelling mogen komen ofwel kijken wij naar de mogelijkheid extra voorstellingen te plannen in het najaar. Wil je hiervan op de hoogte worden gesteld?
Meld je hier aan voor de reservelijst. Dan sturen wij bericht als er nieuwe mogelijkheden zijn.

Locatie: De kerk in Almen/ Het kerkplein in Almen (Dorpsstraat 32)
Tijd: 20:00 tot 21:30 uur
Entree:
€22,50 (inclusief koffie/thee bij aankomst)
Drankje achteraf: (sap/wijn/bier) €2,50 / €3,50
Minimale leeftijd: 12 jaar

Je bent van harte uitgenodigd om na de voorstelling te blijven voor een drankje en een nagesprek met de makers. Je kunt een ticket inclusief drankje kopen (sap/wijn/bier) voor na de voorstelling, kijk daarvoor bij ‘kaartsoort’. 

Coronaregels

Om het theaterbezoek voor jou, andere bezoekers en onze medewerkers veilig te houden hebben we de volgende maatregelen en regels. Hierbij volgen we het landelijke protocol voor theaters en de richtlijnen van het RIVM.

We vragen je om je hieraan te houden zodat we samen en veilig kunnen genieten van ‘De Heks van Almen’.

 • Je ticket blijft geldig voor een andere datum als de voorstelling verplaatst moet worden vanwege corona.
 • Kom je met meer dan één huishouden? Laat het ons dan van tevoren even weten via info@kamertheater.nl. Vermeld in de mail naar welke voorstelling je komt, met hoeveel huishoudens en het aantal personen per huishouden. Dan kunnen we daar rekening mee houden. Indien wij geen bericht ontvangen, gaan wij ervan uit dat jullie één huishouden zijn.
 • Kom alleen als jij en je huisgenoten geen gezondheidsklachten hebben. Onze vrijwilligers zullen dit aan alle bezoekers vragen bij binnenkomst.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Er staat op verschillende punten desinfecterende handgel. Maak hier gebruik van.
 • Kaartjes zijn alleen online te koop. Reserveren is niet mogelijk.
 • Je bent vanaf 30 minuten voor aanvang van de voorstelling welkom.
 • Bij aankomst krijg je een kopje koffie of thee.
 • Het tonen van je ticket op je mobiel of print is voldoende.
 • Je kunt met maximaal 4 personen of met 1 huishouden bij elkaar zitten.
 • Onze vrijwilligers begeleiden je naar de juiste stoel.
 • Na afloop van de voorstelling vragen we je de ruimte te verlaten op aanwijzingen van onze vrijwilligers. Dit is belangrijk zodat je elkaar niet tegenkomt bij het verlaten van de publieksruimte.
 • We willen je vragen om toiletbezoek te beperken.
 • Er is geen garderobe. Neem je jas mee naar je stoel.
 • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers.
 • Let een beetje op elkaar, geef elkaar de ruimte en geniet van de voorstelling.

Clowntje Polka’s Online Theater


Tijdens de eerste lockdown hebben Clowntje Polka en gitarist Frank leuke filmpjes gemaakt. Kijk naar de grapjes, kunstjes en spelletjes en speel alles thuis na. Zoals het bouwen van een auto, boot of huisje. Zing mee met de liedjes en verbaas je over wat Clowntje Polka allemaal nog niet begrijpt… maar jij wel!

Tijdelijk vanwege de lockdown kan je een abonnement krijgen op Clowntje Polka’s Online Theater van €15 voor 3 maanden! Je kan dan onbeperkt de filmpjes kijken die Clowntje Polka en gitarist Frank hebben gemaakt.

Via de knop hieronder vind je meer informatie én alvast een paar leuke filmpjes als voorproefje.