Agenda

In het Kamertheater zijn zowel voorstellingen voor volwassenen als kinderen te zien.
Wilt u op de hoogte worden gehouden middels de nieuwsbrief ? Klik dan hier om u aan te melden.

Het Kamertheater is door het coronavirus helaas gesloten. Gelukkig heeft Clowntje Polka besloten het daar niet bij te laten zitten. Zij is een filmcarrière begonnen. De fimpjes kan je hier zien.  

De Heks van Almen

foto: Vincent Tollenaar

In 1472 vond op het kerkplein in Almen de eerste heksenverbranding van Nederland plaats. Deze zomer speelt op ditzelfde kerkplein een voorstelling over deze onvoorstelbare gebeurtenis.

Als Aleida in haar eigen huis wordt opgepakt en meegesleurd naar een bedompte kerker in Zutphen heeft zij geen idee wat de reden van haar vasthouding is. Pas wanneer haar dochter Greetje haar komt opzoeken wordt het duidelijk: Aleida, de eigenzinnige vrouw die haar krachten en kennis van geneeskundige kruiden gebruikt bij haar werk als vroedvrouw, wordt verdacht van hekserij.

Het einde van de heks van Almen markeerde het begin van eeuwen vrouwenonderdrukking. De gevolgen van de heksenverbrandingen zijn nog steeds actueel, maar Theatermakers Achterhoek zoekt naar het licht in dit verhaal door het verleden en heden te mengen. Een must see voor iedereen met een vrije geest.

Wegens groot enthousiasme van ons publiek komt er zeker een REPRISE
Wil je graag op de hoogte worden gebracht bij nieuwe voorstellingsdata?
Dan kan je je aanmelden voor de speciale
 nieuwsbrief.