Agenda

In het Kamertheater zijn zowel voorstellingen voor volwassenen als kinderen te zien.
Wilt u op de hoogte worden gehouden middels de nieuwsbrief ? Klik dan hier om u aan te melden.

Het Kamertheater is door het coronavirus helaas gesloten. Gelukkig heeft Clowntje Polka besloten het daar niet bij te laten zitten. Zij is een filmcarrière begonnen. De fimpjes kan je hier zien.  

De Heks van Almen

  foto: Vincent Tollenaar

Op het kerkplein in Almen vond in 1472 de eerste heksenverbranding van Nederland plaats. Op die plek speelt Theatermakers Achterhoek deze zomer de voorstelling over deze vrouw en haar dochter. Verleden en heden worden vermengd waardoor duidelijk wordt hoe actueel de heksenverbrandingen nog steeds zijn. Een must see voor iedereen met een vrije geest.

Data: 14,15,16, 21, 22, 23, 28, 29 augustus zijn UITVERKOCHT
Er zijn nog kaarten te krijgen voor 30 augustus en 4, 5, 6 september

Tijd: 20:00 tot 21:20 uur (je bent welkom vanaf 19:30 uur)
Entree: €22,50 p.p. (incl. koffie/thee bij aankomst)
Locatie: Kerkplein Almen (Dorpsstraat 32)

Algemene informatie

 • Geschikt voor 12 jaar en ouder.
 • Je kan tickets uitsluitend online kopen. Voor senioren of digibeten is er een uitzondering. Zij kunnen een kaartje kopen bij Het Kamertheater (doordeweeks rond 20:00 uur) zolang de voorraad strekt.
 • Er is een nabespreking met de makers in Museum STAAL met beperkte toegang. De entree is gratis (m.u.v. reserveringstoeslag van €1,-). Let op: je moet hiervoor apart een kaartje kopen.
 • Almenaren krijgen €1,00 korting op hun kaartje.
 • Je kan parkeren bij het zwembad in Almen (Berkelweg 7). Heb je tickets voor het arrangement ‘museum+diner+voorstelling’? Dan kan je bij Landhotel De Hoofdige Boer (Dorpsstraat 38) parkeren.
 • De coronaregels vind je onder ‘Coronaregels’. Lees deze van tevoren goed door. Kom je met meer dan één huishouden? Laat het ons dan even weten via info@kamertheater.nl. Dan kunnen we daar rekening mee houden.
 • Mocht de voorstelling vanwege aangescherpte maatregelen niet door kunnen gaan, dan blijft je ticket geldig voor een andere keer. We werken nog aan een slecht weer scenario, daarover binnenkort meer.

Wil je meer informatie over de voorstelling? Kijk dan hier.

Tickets & Arrangementen

Er zijn reguliere tickets en verschillende arrangementen. Hieronder lees je meer! Bij het bestellen van de tickets kan je een keuze maken bij ‘kaartsoort’.

Theater

Theater

€22,50 p.p.

Locatietheater over de eerste heksenverbranding van Nederland die in 1472 in Almen plaatsvond. De voorstelling vindt plaats op het Kerkplein in Almen. Almenaren krijgen €1,00 korting op hun tickets.

Foto: Vincent Tollenaar

Picknick + Theater

Picknick + Theater

€36,50 p.p.

Vanaf 18:00 uur ben je welkom bij Het Kamertheater. Daar krijg je een mand met een heerlijke picknick, waarvan je op het landelijke erf kan genieten. Daarna ga je op eigen gelegenheid naar het kerkplein voor de voorstelling.

Foto: Vincent Tollenaar

Museum + Diner + Theater

Museum + Diner + Theater

€49,50 p.p.

Overdag ontdek je de wereld van dichter A.C.W. Staring in Museum STAAL waar een speciaal stukje is over De Heks van Almen, om vervolgens te genieten van een heerlijk diner bij Landhotel De Hoofdige Boer. Als bijzondere afsluiter van de dag ga je naar De Heks van Almen op het kerkplein naast De Hoofdige Boer.

Hotel + Ontbijt + Theater

Hotel + Ontbijt + Theater

€95,50 p.p.

Je kan er ook een heerlijk weekendje weg van maken met de voorstelling en twee overnachtingen bij Hotel Landgoed Ehzerwold, inclusief uitgebreid ontbijtbuffet.

Let op! Tickets koop je zo:
1. Koop een regulier kaartje.
2. Mail receptie@ehzerwold.nl met als onderwerp ‘Aanbieding Heks van Almen’. Geef aan wat het bestelnummer van je ticket is en voor welke nachten je wilt boeken.
3. Je ontvangt een code, waarmee je op de website van Ehzerwold kunt reserveren voor de overnachtingen met deze aanbieding.

Tijden
Voorstelling 20:00 uur (je bent welkom vanaf 19:30) – Kerkplein
Picknick vanaf 18:00 uur – Het Kamertheater
Museum tussen 11:00-17:00 uur – Museum STAAL
Diner vanaf 18:00 uur – Landhotel De Hoofdige Boer

Adressen
Kerkplein, Dorpsstraat 32, Almen
Het Kamertheater, Wagenvoortsdijk 8, Almen
Museum STAAL, Dorpsstraat 39, Almen
Landhotel De Hoofdige Boer, Dorpsstraat 38, Almen
Parkeerplaats zwembad Almen, Berkelweg 7, Almen

Coronaregels

Om het theaterbezoek voor jou, andere bezoekers en onze medewerkers veilig te houden hebben we de volgende maatregelen en regels. Hierbij volgen we het landelijke protocol voor theaters en de richtlijnen van het RIVM.

We vragen je om je hieraan te houden zodat we samen en veilig kunnen genieten van ‘De Heks van Almen’.

 • Kom alleen als jij en je huisgenoten geen gezondheidsklachten hebben. Onze vrijwilligers zullen dit aan alle bezoekers vragen bij binnenkomst.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Er staat op verschillende punten desinfecterende handgel. Maak hier gebruik van.
 • Kaartjes zijn alleen online te koop. Reserveren is niet mogelijk.
 • Voor senioren of digibeten is er een uitzondering. Zij kunnen een kaartje kopen bij Het Kamertheater (doordeweeks rond 20:00 uur) zolang de voorraad strekt.
 • Je bent vanaf 30 minuten voor aanvang van de voorstelling welkom.
 • Bij aankomst krijg je een kopje koffie of thee.
 • Het tonen van je ticket op je mobiel of print is voldoende.
 • Als je met iemand samen naar de voorstelling gaat waar je niet mee samenwoont, mag je niet naast elkaar zitten. Dit mag alleen als je samenwoont.
 • Kom met maximaal 2 personen of je huishouden.
 • Onze vrijwilligers begeleiden je naar de juiste stoel. We vragen hiervoor je begrip.
 • Na afloop van de voorstelling vragen we je het plein te verlaten op aanwijzingen van onze vrijwilligers. Dit is belangrijk zodat je elkaar niet tegenkomt bij het verlaten van de publieksruimte.
 • We willen je vragen om toiletbezoek te beperken.
 • Er is geen garderobe. Neem je jas mee naar je stoel.
 • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers.
 • We hebben onze toegangsprijzen aangepast in verband met de bijkomende kosten voor de omstandigheden. We vragen hiervoor je begrip.
 • Mocht de voorstelling vanwege aangescherpte maatregelen niet door kunnen gaan, dan blijven je tickets geldig voor een andere voorstelling.
 • Let een beetje op elkaar, geef elkaar de ruimte en geniet van de voorstelling.