Manja Bedner

Actrice, regisseur, producent, schrijfster, trainer en coach.

Manja logeerde als twaalfjarig meisje regelmatig bij acteur Peter van der Linden toen ze op de Balletschool in Den Haag zat. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met een theater in eigen huis. “Ik vond het geweldig. Ik zag voor het eerst theater in het klein, dat wilde ik ook. De grens tussen fictie en werkelijkheid is in een klein theater zó breekbaar. Het is zo intiem en persoonlijk. De wens ooit zelf een eigen theater te hebben, heeft me vanaf die tijd nooit meer losgelaten.”

Manja is afgestudeerd aan de Toneelschool in Maastricht en aan de Universiteit van Amsterdam; Theaterwetenschappen, (schrijven, produceren, dramaturgie etc.) daardoor is zij van veel markten thuis. Zij ziet het ook als een grote verrijking om zowel te schrijven, te acteren als te regisseren. Hoewel nooit tegelijk. Wanneer je aan verschillende kanten van de lijn staat, krijg je meer inzicht in de mogelijkheden. Een belangrijk thema in haar werk is illusie en werkelijkheid. Wat wordt getoond, wat zit er achter en wat zit daar weer achter? Is dat fantasie of is dat werkelijkheid? Dit element is in elke voorstelling van Manja terug te vinden. Dit maakt haar theater zowel inhoudelijk als qua vorm altijd verrassend.

 

Manja Bedner

Momenteel werk en speel ik zowel voor Theatermakers Achterhoek als voor Het Kamertheater. Dit levert een bijzondere afwisseling op. Aan de ene kant locatietheater met zalen van 300 mensen en aan de andere kant het Kamertheater voor een klein publiek. Beiden een uitdaging en mooi om te doen.