Stichting Theatermakers Achterhoek

Visie
Theatermakers Achterhoek (TMA) is opgericht vanuit de bevindingen dat er in de Achterhoek weinig tot geen professionele theaterorganisaties te vinden zijn. Uit ervaring van de oprichters trekken veel jonge makers en professionals bijna noodgedwongen weg uit het oosten van Nederland omdat de banen in dit vakgebied alleen in het westen te vinden zijn. De Achterhoek is een streek met een eigen cultuur en veel verhalen. Allemaal inspiratie voor theatermakers maar geen middelen of organisaties om de makers te ondersteunen.

Missie
Onze missie is om meer mogelijkheden voor professioneel theater in de Achterhoek te creëren en hiermee een blijvende plek als professionele theaterorganisatie in de Achterhoek in te nemen. Door met TMA een platform op te zetten en hiermee banen voor theatermakers te creëren, kunnen wij professioneel theater in de Achterhoek realiseren. De producties van TMA hebben altijd een connectie met de Achterhoek. Het is belangrijk dat de cultuur van de Achterhoek mede door onze producties blijft doorleven en dat veel nog niet vertelde Achterhoekse verhalen een podium krijgen.

Identiteit
Het doel van TMA is een platform te bieden aan de leden om onder die naam hun eigen theatervoorstellingen te kunnen produceren en uit te brengen. TMA ondersteunt haar leden om hun projecten te realiseren door middel van faciliteren en organiseren. Dit gebeurt op een niet-commerciële basis.

Producties
TMA werkt nu aan haar tweede productie: De Heks van Almen. Eerder maakten we de voorstelling De Laatste Kus. Er leven diverse ideeen voor volgende producties. Maar, eerst De Heks van Almen een succes maken!.

Culturele ANBI status
Stichting Theatermakers Achterhoek heeft een culturele ANBI status. Giften gedaan vanaf het begin van 2020 zijn voor particulieren voor 125% aftrekbaar van de belasting. Voor ondernemers is dit 150%. Lees hier meer over op de website van de belastingdienst.

Bestuur
Het bestuur van TMA bestaat uit:

Hetty Broeders, voorzitter
Miel de Rooy, secretaris
Rob van Hilten, penningmeester

De dagelijkse leiding is in handen van Manja Bedner.

Kamer van Koophandel: 41213259
Fiscaal nummer (RSIN): 816780201
Bankrekening: NL 26 TRIO 0379 6174 12 / swift code Triodos bank: TRIONL2U

Documenten
Hier kunt u de statuten, het beleidsplan en de jaarrekeningen van de stichting inzien: